Veel gestelde vragen

Ja, de ervaring leert dat de cursussen effectief zijn. Je eigen inzet is hierbij van belang, hoe actiever je met de cursus bezig gaat, hoe meer je eraan hebt.

Ja, je kunt op elk moment met de cursus stoppen. Je bent op geen enkele manier verplicht om een cursus af te maken of volledig te benutten. Het wordt wel aangeraden dat je, als je ergens tegen aanloopt, dit bespreekt, zodat er gekeken kan worden naar een vorm van hulp die beter bij je past.

Voor elke cursus bestaan er drie pakketten die respectievelijk 25, 50 en 85 euro kosten. Een los gesprek kost 40 euro. Met elk oplopend pakket krijg je meer begeleiding. Op de pagina Tarieven kun je een gedetailleerdere uitleg vinden.

De betaling wordt via iDeal voldaan. Je krijgt altijd een bevestiging van je betaling per e-mail toegestuurd. Heb je deze niet ontvangen, neem dan contact op via de pagina Contact.

Nee, er wordt geen restitutie verleend. Denk daarom goed na over wat je hulpvraag is en wat je nodig hebt en bespreek dit indien nodig met een online studentenpsycholoog.

Nee, de cursussen kunnen niet worden vergoed. De tarieven zijn daarom zo samengesteld dat ze binnen het bereik van studenten liggen.

Ja, je kunt volledig anoniem blijven. Je kunt met de chat functie van Skype ook direct contact hebben zonder je identiteit vrij te geven.

Er is geen wachtlijst, dus je kunt direct aan de slag. Je hebt geen verwijsbrief van een arts nodig.

Een cursus bestaat uit vijf stappen, waarvan vier inhoudelijk over het onderwerp gaan en de laatste wordt gebruikt voor de evaluatie. Je krijgt tijdens de cursus uitleg, filmpjes, oefeningen en, als je daarvoor kiest, contact met een online studentenpsycholoog. Hierna ga je evalueren en ontdekken of je meer nodig hebt of niet.

Het hangt van je eigen tempo en tijd af hoe snel je door de cursus heen zal gaan. Ook je inzet is hierbij van belang. Gemiddeld zal je ongeveer tussen de vier en zeven uur ermee bezig kunnen zijn. 

Skype is een programma waarmee je met elkaar kunt chatten of naar elkaar kunt bellen met behulp van een microfoon en/of een webcam. Het gebruik van deze dienst is gratis en te downloaden via: Skype.

Je kunt Skype gratis downloaden via deze website. Een gedetailleerde uitleg voor het downloaden en aanmelden kun je op de website van Skype zelf vinden. Je voegt vervolgens je online studentenpsycholoog toe of accepteert het verzoek dat je krijgt en je bent klaar om te chatten of te bellen met elkaar.

Als je er niet uitkomt of problemen ondervindt, neem dan contact op met Psychologenpraktijk Boom via de pagina Contact of via info@psychologenpraktijkboom.nl.

Als je genoeg tijd hebt, dan zou je meerdere cursussen in één keer kunnen doen. Het wordt echter aangeraden om ze één voor één te doen. Het werkt vaak beter als je je op één ding tegelijk concentreert.

Het kan zijn dat je hulpvraag niet aansluit bij wat de cursussen kunnen bieden. Neem in dat geval contact op en leg uit waar je mee zit en wat je graag zou willen. Je kunt dan samen gaan kijken naar welke andere vorm van hulpverlening bij je kan passen. Geef niet op, er zijn voor elke situatie manieren te vinden die je kunnen helpen. Kijk voor meer informatie op de pagina Los gesprek.

Je krijgt, tenzij anders aan gegeven, binnen twee werkdagen een reactie. Met pakket 2 krijg je indirect contact, wat betekent dat zowel jij als je studentenpsycholoog beiden in je eigen tijd zullen reageren. Met pakket 3 maak je daarnaast drie afspraken waarbij je direct contact hebt via Skype chat of Skype video.

Ja, je kunt via elke computer met internettoegang inloggen op je persoonlijke pagina en werken aan de cursus.

Je kunt contact opnemen met Psychologenpraktijk Boom via het formulier op de pagina Contact. Je kunt daarnaast een e-mail sturen naar: info@psychologenpraktijkboom.nl. Je ontvangt, tenzij anders aangegeven, binnen twee werkdagen bericht terug.

Als je een klacht hebt, dan kun je dit melden via de pagina Contact of een e-mail sturen naar: info@psychologenpraktijkboom.nl. Klachten zullen serieus worden behandeld en je krijgt, tenzij anders aangegeven, binnen twee werkdagen een reactie over wat de stappen naar aanleiding van je klacht zullen zijn.

Je privacy wordt gewaarborgd. Alleen jij en je online studentenpsycholoog kunnen op je persoonlijke pagina komen. Tenzij je deze zelf verleent, heeft niemand anders toegang. Je psycholoog heeft een professionele zwijgplicht, wat betekent dat er met niemand anders gesproken wordt over wat jullie met elkaar bespreken. Deze website is daarnaast beveiligd waardoor je gegevens worden bewaakt. Het gebruik van Skype valt onder de voorwaarden van het betreffende bedrijf.

Je gegevens zullen niet voor commerciële of andere doeleinden worden gebruikt.

Als je in een crisissituatie verkeert, dan kan je het beste hulp aanvragen die direct geleverd kan worden. Je huisarts kan deze aanvragen via onder andere Lentis en de GGZ. Neem in dit geval contact op met je huisarts of de huisartsenpost.

Onder Links kun je verwijzingen vinden naar een psychologenpraktijk bij je in de buurt en naar interessante websites over psychologie. Onder Blog kun je leuke stukjes lezen die speciaal voor studenten zijn geschreven.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten