Blog voor studenten

Lees hier alle artikelen van de leukste blog voor studenten.


Zelfverzekerd worden, hoe doe je dat?

Geplaatst op: 06-10-2015

Zelfverzekerd worden is iets wat iedereen kan leren. Echt waar. Het heeft ermee te maken dat je erin gelooft dat je dingen aan kunt pakken en kunt leren. Wat voor eigenschappen heeft iemand die zelfverzekerd is nog meer volgens jou? Zet ze eens op een rijtje en ontdek wat zelfverzekerdheid voor jou betekent. De volgende vraag die je hierbij kunt stellen is: In hoeverre voldoe je zelf, denk je, aan dit beeld? Vraag ook familie/vrienden eens om hier hun mening over te geven. Wil je (nog) meer zelfverzekerdheid krijgen? Lees dan hier verder.

Een manier om zelfverzekerd te worden is door jezelf te laten ervaren dat je successen kunt behalen. Praten is goed, ervaren is beter. Door te ervaren dat dingen goed kunnen gaan die jij aanpakt en door dit steeds meer uit te breiden, wordt je steeds zekerder over jezelf. Je kunt dit bereiken door een successpiraal te maken. Dit is een manier waarop je jezelf steeds kleine doelen kunt stellen waarbij de lat laag ligt. Het idee is dat je hiermee steeds kleine succeservaringen opdoet die je op een gegeven moment de moed geven om grotere uitdagingen aan te gaan. Een uitgebreide begeleiding hiervan vind je (pas op: reclame) in de online cursus Omgaan met faalangst.

Hiernaast kun je zelfverzekerd worden door oefeningen te doen zoals twee weken lang het woord “probleem” in het woord “uitdaging” om te zetten. Het klinkt simpel, maar door ons vocabulaire te veranderen, veranderen we ook ons gevoel en gedachten ergens over. Bij welke zin voel je je bijvoorbeeld beter: 1. “Ik moet weer naar school.” Of 2. “Ik mag weer naar school.”? Probeer het maar eens uit.

Er zijn natuurlijk nog meer manieren om zelfverzekerd te worden en die worden ook in de cursus gebruikt. Maar misschien weet jij zelf ook nog wel een paar? Of wellicht heb je een ervaring die je wilt delen? Vertel het hier, we horen graag jouw mening.

« Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten