Blog voor studenten

Lees hier alle artikelen van de leukste blog voor studenten.


Tips om succesvol te studeren met een baan

Geplaatst op: 28-10-2019

Het studentenleven is een chaotisch en druk leven. Daarnaast is het ook een fase in je leven waar je ontzettend van kunt genieten! We doen het allemaal ergens voor. De voornaamste reden is zelfontwikkeling. Als student wil jij het maximale uit jezelf halen en kies je ervoor om zoveel mogelijk in jezelf te investeren. Veel studenten kiezen ervoor om hun studie te combineren met een baan. Dit om zo hun competenties te verbeteren. Het combineren van studie en een baan kan veel voordelen hebben. 

Geschreven door: Casper Voss

Met een studie en (bijpassende) baan kan je een goede indruk achterlaten bij je werkgever. Je verbetert je positie op de arbeidsmarkt en creëert daardoor nieuwe kansen voor jezelf. Om ervoor te zorgen dat je een studie goed combineert met een baan, is het belangrijk om een aantal van deze tips door te nemen.

1.  Zorg voor een goede en strakke planning

De ene studie is intensiever dan de ander. Als je een baan hebt kan dit ervoor zorgen dat je minder uren aan studeren over houdt. Dat betekent dat de uren die je hebt beter moet gaan benutten. Maak een goede taakverdeling. Door schematisch te werk gaan creëer je houvast en sturing.

2.  Betrek je werkgever

Werkgevers staan over het algemeen positief tegenover het feit dat zijn werknemer aan een opleiding wil beginnen. Sommige werkgevers zijn zelf bereid om een studie te ondersteunen, door bijvoorbeeld een deel van je studiekosten te dekken. Daarnaast vinden werkgevers het interessant om jou te zien groeien in je kennis en vaardigheden.

3.  Zorg voor steun uit jouw omgeving

Als je wil werken en studeren tegelijkertijd, is altijd handig om deze keuze met familie, vrienden of kennissen te bespreken. Zij zullen hier ook begrip voor hebben als je hierdoor minder tijd hebt om ze te zien.

4.  Discipline

Verminder uitstelgedrag en ontwikkel meer discipline. Uit onderzoek is gebleken dat discipline je succesvoller en gelukkiger maakt. Je hebt namelijk minder moeite met lastige keuzes maken. Het is belangrijk om verleidingen weg te nemen in je omgeving en regelmatig pauzes in te plannen. Aan de hand van discipline, is het belangrijk om doelen te stellen. Het behalen van doelen heeft namelijk een positief effect op je motivatie en tevredenheid. Zorg ervoor dat je de doelen dusdanig opstelt dat je jezelf met regelmaat kunt belonen.

Ben jij ook op zoek naar een baan die je wil combineren met je studie? Kijk dan op Studentenvacature en vind de baan die bij jouw studie past. 

« Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten