Blog voor studenten

Lees hier alle artikelen van de leukste blog voor studenten.


Tips: Hoe vind je zo snel mogelijk een kamer?

Geplaatst op: 19-01-2016

Het vinden van een kamer is niet altijd even gemakkelijk. Soms kun je door de bomen het bos niet meer zien en weet je niet goed waar je moet zoeken. Geen probleem, deze tips helpen je om op een effectieve manier een goede kamer te vinden waar je je thuis voelt.

Bedenk wat je wilt. Ga ten eerste bij jezelf te rade wat je eigenlijk wilt voor kamer. Hoeveel vierkante meter wil je minimaal hebben? Met hoeveel huisgenoten wil je maximaal in een huis zitten? Wil je een huisdier of muziekinstrument meenemen? En hoeveel budget heb je per maand om aan huur te besteden?

Gebruik websites. Wellicht dat je het al wel bedacht had, maar er zijn veel handige websites waar je kunt zoeken naar een kamer in jouw buurt. Kijk maar eens bij:

Kamernet.nl

Studentenkamers.nl

Kamer.nl

Laat het hier niet bij zitten en neem ook een kijkje op marktplaats.nl of bij woningcorporaties. Het is wat minder bekend, maar vaak kun je hier hele mooie kamers tussen vinden.

Woningnet! Schrijf je vandaag nog in bij Woningnet. Niet over nadenken, gewoon doen. Je hebt er nu nog niet zoveel aan, maar als je nu al begint te sparen, dan heb je straks na je studie een mooi aantal punten verzameld waarmee je snel een appartement kunt vinden voor een veel goedkopere prijs dan die van de particuliere markt. Gewoon doen. Je toekomstige zelf zal je erg dankbaar zijn.

Andere middelen. Je kunt ook een makelaar inschakelen om je kamer te vinden. Hier zitten echter vaak wel een heleboel kosten aan verbonden, dus het is de vraag hoe handig dit is met een beperkt budget. Vraag je netwerk en studentenvereniging ook zeker of ze iets weten. Via, via kom je vaak op hele mooie dingen terecht. Zet het op Facebook en Twitter en laat de wereld weten dat je op zoek bent naar een kamer. Tot slot zou je nog een antikraak woning kunnen uitproberen. Je zit dan vaak heel goedkoop in een grote woning. De lengte kan echter wel zomaar verkort worden.

Let op. Wanneer je een kamer wilt huren, let dan goed op een aantal dingen om te voorkomen dat je bedonderd wordt. Maak ten eerste nooit zomaar geld over, zeker niet naar een buitenlandse rekening. Bekijk het huurcontract goed voordat je tekent, zet nooit zomaar je handtekening. Veel kamer zoeksites hebben een zwarte lijst met verdachte verhuurders waarbij je uit de buurt moet blijven, dus maak daar gebruik van. Neem je intuïtie serieus en ga niet in zee met een verhuurder wanneer het niet goed voelt. Ga altijd eerst op bezoek en bekijk of je je op deze plek thuis kunt voelen.

Neem deze tips mee en wellicht zit jij straks in je gloednieuwe kamer!

« Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten