Blog voor studenten

Lees hier alle artikelen van de leukste blog voor studenten.


Omgaan met geld, maar dan goed!

Geplaatst op: 02-02-2016

Geld, we hebben er allemaal mee te maken. Wie weet gaat het je goed af, maar wellicht ben je wel een van de vele studenten die het toch wat moeilijker heeft om de maand door te komen. Geen zorgen, met deze handige bespaartips kun je het slim aanpakken, genieten van je studententijd en later niet met een torenhoge schuld in je maag zitten.

Bespaartip 1: Slim huren

Probeer samen met vrienden een woning te huren. Zo bespaar je vaak een hoop kosten en is het nog gezellig ook. Koop de nieuwe meubelen die je nodig hebt niet meteen bij dure winkels, maar ga gewoon naar kringloopwinkels zoals de Mama Mini. Hier vind je vaak mooie spullen van goede kwaliteit voor een prikkie. Gooi je kapotte spullen ook niet meteen weg, maar laat ze gewoon repareren. Het klinkt ouderwets, maar bespaart je wel grote bedragen.

Bespaartip 2: Slim eten

Wanneer je toch met meerdere studenten in een huis woont, kun je net zo goed samen koken. Dit is vaak een stuk goedkoper dan wanneer je alleen maar voor jezelf kokkerelt. Houd de aanbiedingen van de verschillende winkels om je heen goed in de gaten en je kunt voor weinig geld goed eten binnenhalen. Koop bijvoorbeeld je groente en fruit gewoon bij een Lidl of Aldi waar het erg goed eten is. En ga af en toe eens bij je ouders eten. Dat scheelt je gedoe, geld en het is nog gezellig ook.

Bespaartip 3: Slim inkopen

Het is voor sommigen wellicht wat lastig, maar ga niet mee met de trends als je geld wilt besparen. Koop je winterjas gewoon in de zomer of sla de sinterklaasinkopen gewoon in januari in. Hiermee betaal je veel minder en ben je in het volgende seizoen helemaal klaar om ertegenaan te gaan. Doe alle euro’s die je hiermee bespaart in een handige spaarpot en geef jezelf een extra leuk cadeau aan het einde van het jaar. Je spaart zo ongemerkt wel honderden euro’s!

Bespaartip 4: Slim op vakantie gaan

Je denkt wellicht dat je als student nooit op vakantie of een weekendje weg kunt gaan. Dat is onzin. Schrijf je maar eens in voor een aantal nieuwsbrieven en je krijgt wekelijks de mooiste vakantie aanbiedingen binnen. Neem ook zeker een kijkje bij veilingsites waar dure vakanties voor heel weinig geld worden verkocht. Je moet in dit geval vaak wel van een last-minute houden, maar als student kun je dat nog prima veroorloven. Als je eenmaal een baan hebt, wordt dat een stuk lastiger, dus maak er gebruik van nu het nog kan.

Heb jij nog meer goede bespaartips voor studenten? Deel ze hier!

« Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten