Blog voor studenten

Lees hier alle artikelen van de leukste blog voor studenten.


Hoe kom je die laatste loodjes van je studie door?

Geplaatst op: 10-05-2016

Je bent er bijna. De zon schijnt en de zomer lonkt, maar je moet dit laatste semester nog op de een of andere manier door zien te komen. Geen zorgen, ook jij kan het. Hoe? Lees hier verder en ontdek vier handige tips om dit studiejaar goed af te ronden.

Tip 1: Maak gebruik van het mooie weer

Het weer is heerlijk, dus wees slim en maak daar gebruik van. Sommigen studeren beter op een rustig plekje in de zon, dus als jij dat ook kan, ga vooral naar buiten met je studieboeken. En als je liever binnen leert, dan kun je er ook gebruik van maken door in de pauzes lekker naar buiten te gaan. Geef jezelf na elk uur tien minuten de tijd om een rondje te wandelen en wat frisse lucht op te doen. Dat komt je concentratie alleen maar ten goede.

Tip 2: Maak alvast plannen voor de zomer

Wellicht dat je al een vakantiebestemming op het oog hebt of gewoon even helemaal niks wilt doen, maar maak alvast deze plannen. Het kan namelijk een bron van motivatie zijn als je weet dat je straks op vakantie kunt. Zorg er daarom voor dat je zo snel mogelijk nu alles goed voorbereid, zo geen herkansingen moet doen en straks heerlijk kunt genieten van je welverdiende rust.

Tip 3: Beloon jezelf

Als je goed gestudeerd hebt, mag je jezelf natuurlijk wel een beloning geven. Nu het steeds mooier weer wordt zijn er genoeg beloningen te vinden. Pak daarom gerust met vrienden een terrasje, ga naar een festival of ga lekker zwemmen in het meer. Je kunt zelfs een puntensysteem maken waarmee je door te studeren steeds grotere beloningen kunt binnenslepen. Doe het samen met vrienden en maak er een wedstrijdje van: Wie haalt de meeste punten?

Tip 4: Schakel hulp in

Je weet zelf ook wel dat het heel zonde zou zijn als je het schooljaar net niet haalt aan het einde. Als je het echt moeilijk vindt om jezelf te stimuleren, schakel dan de hulp in van je omgeving. Ga bijvoorbeeld samen studeren of vraag iemand om je aan het werk te zetten, ook als je even geen zin hebt.

Welke methoden gebruik jij zelf nog meer om dit laatste gedeelte van de studietijd door te komen? Deel ze hier.

« Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten