Blog voor studenten

Lees hier alle artikelen van de leukste blog voor studenten.


Hét middel voor een gelukkiger leven

Geplaatst op: 23-02-2016

Wat maakt je blij? Wat geeft je energie? Bij sommigen zal het antwoord meteen opspringen en anderen denken er niets eens aan, maar ik heb het over: sporten! Er zitten zoveel voordelen aan, dat je leven echt beter wordt als je hier tijd in gaat steken. Wellicht vraag je je af wat die voordelen dan zijn of hoe je het aan zou kunnen pakken. Lees dan hier verder en ontdek alles wat je moet weten om gelukkiger door het leven te gaan.

Ten eerste is het gewoon goed voor je om in beweging te zijn. Voel je je vaak moe? Heb je regelmatig een futloos gevoel? Dan is het juist goed om in beweging te komen. Je bloed gaat weer goed stromen en je krijgt er energie van. Zo gaat je concentratie er bijvoorbeeld van omhoog. Probeer maar eens drie uur te blijven zitten terwijl je studeert. Je zakt al snel in en weet aan het einde niet meer wat je net gelezen hebt. Het zal een stuk gemakkelijker zijn om je concentratie erbij te houden als je na elke 50 minuten even een blokje om maakt.

Andere gezondheidsvoordelen van sporten zijn dat je bloeddruk omlaag gaat. Dit blijkt voornamelijk het geval te zijn met duursporten zoals zwemmen, fietsen en hardlopen. Door regelmatig te sporten blijf je ook fit en slank. Overgewicht brengt allerlei klachten en negatieve gevoelens met zich mee. Door te sporten kun je dit tegengaan. Je krijgt hiernaast er meer zin in seks van, je spijsvertering verbetert, je geheugen gaat ervan vooruit en het voelt gewoon goed om lekker in beweging te zijn.

Wil je zelf deze voordelen meepakken, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen of hoe je het aan moet pakken? Begin dan door jezelf af te vragen wat voor soort sport je leuk zou vinden. Sporten kan heel erg leuk zijn, zolang je maar iets kiest dat bij je past. Houd je bijvoorbeeld van teamsporten zoals volleybal of voetbal? Ben je geïnteresseerd in vechtsporten zoals karate of schermen? Wil je liever in je eentje sporten door te gaan fietsen, hardlopen of fitnessen? Houd je juist van dansen of yoga? Waar je interesse ook ligt, er is altijd wel iets te vinden dat hierbij past. En als het je niet bevalt, kun je altijd overstappen naar een andere sport.

Zodra je weet wat je (altijd al eens) wilt uitproberen, ga dan op zoek naar een vereniging, sportschool of materiaal in de buurt waar je het kunt uitoefenen. Vaak vind je op Youtube veel filmpjes van mensen die tips geven of dingen erover uitleggen. Zo kun je alvast een beetje inkomen. Begin rustig aan en kies één moment in de week uit waarop je wilt gaan sporten. Je hoeft echt niet meteen elke dag in de sportschool te staan, bouw het vooral rustig op. Je merkt vanzelf dat, als je het echt leuk gaat vinden, je het wel vaker gaat doen. En als het je niet bevalt, dan kies je gewoon een andere sport uit. Het kan ook helpen om samen te gaan sporten, zodat je een stok achter de deur hebt en het gewoon gezelliger is.

Van welke sport word jij blij?

« Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten