Blog voor studenten

Lees hier alle artikelen van de leukste blog voor studenten.


Doe het niet alleen

Geplaatst op: 20-08-2015

Het is de droom van iedereen: Geld verdienen met datgene wat je passie heeft. Als je werk doet dat je leuk vindt, dan ben je nooit aan het werk. Als zo veel mensen dit willen, waarom gebeurt het dan zo weinig? Eén van de redenen is dat het tegenwoordig erg moeilijk is om überhaupt werk te vinden, laat staan dat je iets kunt doen wat je echt plezier geeft. Het komt er daarom vaak op neer dat je zelf iets zult moeten gaan starten, wat een lange en zware weg is. Wat ik vaak hoor is dat men vaak simpelweg niet weet hoe ze kunnen beginnen of hoe dit eruit zou kunnen gaan zien. Om hier een beetje bij te helpen wil ik graag deze gouden tip delen: Doe het niet alleen.

Stel je eens voor dat je graag wat extra centen wilt verdienen, en wie weet uiteindelijk al je centen, met fotograferen. Je hebt echter geen idee hoe je dit aan kunt pakken en of er wel iets in te verdienen valt. Bedenk je dan goed dat jij niet de enige bent die dit idee heeft gekregen en zoek de mensen op die er verstand van hebben. Pak Google erbij en zoek naar fotografen bij je in de buurt. Stuur ze een mail en bel ze op, vraag of ze een keer zin hebben in een kopje koffie waarbij je al je vragen kan stellen over het werkveld van de fotograaf. Als je met vier mensen contact op neemt, is er altijd wel eentje die positief reageert. En wie weet blijft het niet bij een kopje koffie, maar sla je er nog een werkplek uit ook. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden als er anderen zijn die je kunnen vertellen hoe dit wiel eruit ziet.

Met anderen contact opnemen en gebruik maken van hun expertise kan voor elk werkveld een nuttige bezigheid zijn. Of je nu geïnteresseerd bent in fotografie, techniek, muziek, taal, enzovoorts. We zijn tegenwoordig zo makkelijk en veel met elkaar verbonden, dat het zonde is om hier geen gebruik van te maken. Wees niet bang om raar over te komen, als je zelf een expert bent dan vind je het waarschijnlijk erg leuk om je passie en kennis met een ander te delen en diegene wat op weg te helpen.

Nogmaals, doe het niet alleen. Je kunt nu eenmaal niet alles in je eentje weten of uitvogelen. Om je heen leeft er zo veel kennis in andere mensen, maak hier gebruik van. Als extra voordeel breid je je netwerk uit waar je wellicht later iets aan kunt hebben. Het kan, zeker de eerste keer, wat eng zijn om zomaar een vreemde aan te spreken. Je zult echter merken dat hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt. En nee, niet iedereen zal positief reageren, maar dat hoeft ook niet. Het hoeft immers maar één keer goed te gaan en met hoe meer mensen je contact opneemt, hoe groter je kans op succes wordt. Denk na over wat je graag zou willen doen en pak die telefoon op. En wie weet heb jij over een paar jaar eindelijk die droombaan.

« Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten