Blog voor studenten

Lees hier alle artikelen van de leukste blog voor studenten.


De wereld een stukje mooier maken

Geplaatst op: 12-04-2016

Dit is een oproep voor complimentjes en waardering! Laat uzelf zien en toon wat u allemaal te bieden heeft! Het klinkt als iets heel simpels, maar op deze manier kunnen we echt een fijnere omgeving met en voor elkaar creëren. Waarom en hoe? Dat lees je allemaal hier.

In onze relaties (liefdesrelaties, werkrelaties, enzovoort) zijn we geneigd om te letten op de negatieve dingen. De ander heeft bijvoorbeeld weer niet de dop goed op de pot gedaan of er weer eens een rommeltje van gemaakt. Dit ongemak uiten we dan ook graag en is ook nodig om irritaties uit de weg te ruimen en op elkaar te letten. Teveel hiervan is echter ook weer niet de bedoeling. Als iemand bijvoorbeeld iets voor ons doet, dan zeggen we niet zo snel hoe fijn we dat eigenlijk vinden. En daar mag weleens verandering in komen.

Hoe? Het begint bij bewustwording. Probeer de komende week eens te letten op alle leuke, aardige en positieve dingen iemand voor je doet. Dit kan al zo simpel zijn als wat koffie voor je halen of je helpen met iets zwaars te tillen. Hoe meer je hierop gaat letten, hoe vaker je dit soort kleine en lieve dingen in je omgeving zult opmerken. Maak vervolgens aan diegene duidelijk dat je zijn/haar aardigheid waardeert. Dat kan al door gewoon even ‘bedankt’ te zeggen. Je kunt het ook laten zien door het geven van een knuffel of door op een andere manier je waardering te tonen.

Het klinkt simpel en misschien zelfs onbelangrijk, maar je wereld zal er echt door veranderen. Je zult merken dat men positiever op je reageert en dat jij zelf ook de neiging krijgt om iets aardigs voor een ander te doen. Het mooier maken van onze wereld zit hem juist in deze hele kleine dingetjes. We kunnen hier samen voor zorgen door simpelweg de waardering naar elkaar uit te spreken en te laten zien. Welke manier weet jij nog meer om het leven wat mooier te maken?

« Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten