Blog voor studenten

Lees hier alle artikelen van de leukste blog voor studenten.


De beste studeerplekken in Nederland

Geplaatst op: 29-03-2016

Waar kun je het beste studeren? Hier vind je de beste studeerplekken in de steden Groningen, Amsterdam, Rotterdam en Leiden.

Groningen

Bibliotheken

In Groningen kun je terecht in de grote Universiteitsbibliotheek (UB). Je vindt het aan de Broerstraat 4 en kunt gratis gebruik maken van de studieplekken, computers en boeken die er aanwezig zijn. Veel faculteiten hebben zelf ook een kleinere eigen bibliotheek beschikbaar waar je gewoon plaats kunt nemen. Of neem een kijkje in de Openbare Bibliotheek (OB) aan de Oude Boteringestraat 18.

Cafés

Er zijn genoeg caféetjes waar je in Groningen naartoe kunt gaan voor een lekkere kop koffie en een gezond broodje om goed op te kunnen studeren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Uurwerker die vlakbij de universiteit zit aan het Uurwerkersplein 1? Of neem plaats in een van de twee Coffee Company’s aan de Oude Ebbingestraat 39 of de Carolieweg 33. Ook de Coffee United aan de Herestraat 7 en de Starbucks op het station van Groningen Centraal zijn goede plekken om te studeren.

Verenigingen

Als je lid bent van een vereniging, kun je gebruik maken van de speciale ruimte die ze tijdens de tentamenwerken hiervoor inrichten. Meestal ben je dan in en restaurant of café met zijn allen goed aan het blokken voor de tentamens.


Amsterdam

Bibliotheken

De Universiteitsbibliotheek aan de Singel 425 is waarschijnlijk de eerste plek waar je aan denkt als je op zoek gaat naar een goede studeerplek. Er bestaat echter een grote kans (zeker tijdens de tentamenweken) dat deze vol zit en dan is het tijd om te kijken naar alternatieven. Neem daarom eens een kijkje bij de Openbare Bibliotheek naast het Centraal Station. Gratis in alle stilte studeren. Maak ook gebruik van de bibliotheken van de verschillende faculteiten, die zijn er genoeg en er is altijd wel ergens een goed studeerplekje te vinden.

Cafés

Zit je liever met een lekkere kop koffie en een broodje te studeren? Ga dan naar het Volkshotel aan de Wibautstraat 150, waar je niet alleen aan de lange tafels kunt zitten, maar ook gebruik kunt maken van de speciale werkcabines. Voor een kleurrijke omgeving kun je het beste naar de Coffee and Coconuts gaan. Ze serveren hier heerlijke koffie en het is wat minder saai dan de standaard witte muren van een bibliotheek. Neem ook eens plaats in de studieruimte op de bovenste verdieping van de Hallen aan het Bellamyplein 51 of ontdek de CoffeeCompany in de Ferdinand Bolstraat 48 met genoeg stopcontacten voor je laptop.


Rotterdam

Bibliotheken

Ook in Rotterdam kun je prima plaats nemen in de grote Centrale Bibliotheek aan Hoogstraat 110. Werk samen met je studiegroepje aan een van de lange tafels of kies een privéplekje uit op de zesde verdieping. Ben je soms tot wel 12 uur ’s nachts bezig met studeren? In de Universiteitsbibliotheek van de Erasmus Universiteit aan de Burgemeester Oudlaan 50 is dat geen probleem, want tegen die tijd sluiten ze pas. Maak gelijk gebruik van de gratis wifi en je studeersessies kunnen niet meer stuk.

Cafés

Aan de Goudesingel 52 vind je een heerlijke studieplek inclusief goede service en lekkere tosti’s bij Cafe@home. Er zijn zelfs speciaal ingerichte studieruimtes waar je gebruik van kunt maken. Hou je meer van bagels? Ga dan naar de Bagel Bakery aan de Schilderstraat 57. Het zou zo maar kunnen dat ze je zelfs naar je muzieksmaak gaan vragen en deze zullen draaien. Strijk ook eens neer aan de NS Stations Huiskamer aan Stationsplein 1 of het Douwe Egberts café aan Stationsplein 25 waar je zelfs gratis de glazen vergaderruimte kunt reserveren.


Leiden

Bibliotheken

In Leiden kun je de Universiteitsbibliotheek, de UB, vinden aan de Witte Singel 27. Je kunt hier gewoon gratis naar binnen lopen, een plekje uitkiezen en beginnen met studeren. Breng gerust je eigen eten en drinken mee en maak gebruik van de gratis wifi. Ideaal om samen eens goed de boeken in te duiken.

Cafés

Als je liever wilt worden bediend met lekkere koffie en gebakjes/broodjes tijdens het studeren, dan kun je prima naar een caféetje gaan. Zo vind je Anne & Max aan de Gangetje 2, de Bagels & Beans aan de Haarlemmerstraat 38 en de Maarsmansteeg 8 en Café Van de Leur aan de Breestraat 117. Genoeg keuze dus!

Van de opleiding zelf

Leidse studenten kunnen naar de Kaiserstraat 25 gaan om naar gebruik te maken van de studiezalen van Studentencentrum Plexus. De Hogeschool Leiden heeft ook studeerplekken beschikbaar voor haar studenten aan de Zernikedreef 11.

« Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten