Blog voor studenten

Lees hier alle artikelen van de leukste blog voor studenten.


Het studentenleven is een chaotisch en druk leven. Daarnaast is het ook een fase in je leven waar je ontzettend van kunt genieten! We doen het allemaal ergens voor. De voornaamste reden is zelfontwikkeling. Als student wil jij het maximale uit jezelf halen en kies je ervoor om zoveel mogelijk in jezelf te investeren. Veel studenten kiezen ervoor om hun studie te combineren met een baan. Dit om zo hun competenties te verbeteren. Het combineren van studie en een baan kan veel voordelen hebben. 

Geschreven door: Casper Voss

Geplaatst op: 28-10-2019

Velen, zo dan niet iedere student ziet studeren als een tekortkoming op zijn of haar sociale leven. Studeren is nu eenmaal stressvol. Hoe jij studeren benadert, kan je helpen om een balans te vinden tussen de twee. Hier zijn 5 tips om efficiënter te studeren, terwijl je jouw stressniveau laag houdt.

Geschreven door: StuDocu

Geplaatst op: 16-11-2016

Ik wil graag een ervaring met jullie delen die ik laatst had met een verkoper. Ik zal uit beleefdheid het betreffende bedrijf niet noemen, maar het kwam erop neer dat ze (deze verkoopdame was van het vrouwelijke geslacht) een geweldig aanbod voor me had. Ze daalde grootse cijfers op me neer die me ongetwijfeld erg zouden moeten imponeren. “U krijgt gegarandeerd veel meer klanten en het kost maar een tientje!” Daar kwamen haar beloftes ongeveer op neer. Kritisch als ik ben, vertelde ik haar dat ik er graag even over na wilde denken en hun website eerst eens wilde bekijken. Enigszins gepikeerd hing ze op. Een goede houding voor elke verkoper. We hadden in elk geval afgesproken dat ze me de volgende dag terug zou bellen.

Geplaatst op: 06-09-2016

Hoe vaak heb je wel niet tegen jezelf gezegd: “Dat lukt mij toch niet.” of: “Dat durf ik echt niet. Wat nou als het fout gaat?” Wellicht voelt het alsof je een stem bij je draagt die altijd tegenspreekt of je geen risico’s laat nemen. Voor veel mensen die kampen met faalangst is het een grote last die ze bijna overal mee naar toe moeten nemen. Hiermee om kunnen gaan is natuurlijk niet zo maar even gedaan, maar wellicht dat de volgende tips je kunnen helpen om op een goede weg te komen.

Geplaatst op: 05-07-2016

Angst zien we over het algemeen als iets dat slecht is en waar je zo snel mogelijk weer vanaf moet komen. Dit is ook niet zo gek, want het is geen prettig gevoel en het komt regelmatig voor in situaties waarin we helemaal niet bang hoeven te zijn. Denk hierbij aan een irrationele angst voor grote ruimtes of overgeven. En toch is ook deze angst heel belangrijk en kan het ons juist helpen. Hoe? Ik zal het in deze blog uitleggen.

Geplaatst op: 14-06-2016

Emoties zijn niet gemakkelijk. Ze duiken gewoon op wanneer ze daar zin in hebben en als je ze probeert te negeren of onderdrukken, worden ze alleen maar sterker. Emoties willen nu eenmaal gehoord worden en aandacht krijgen. Hoe kun je er nu het beste mee omgaan zonder dat de emmer direct overloopt?

Geplaatst op: 31-05-2016

Omgaan met faalangst, hoe doe je dat eigenlijk? In deze blog gaan we in op een aantal basisstappen die je zelf kunt ondernemen en die je helpen beter om te gaan met faalangst. Niet helemaal zeker of datgene waar jij last van hebt wel faalangst is? Doe dan deze gratis zelftest. Lees hier verder en ontdek hoe ook jij de angst niet de baas hoeft laten zijn.

Geplaatst op: 18-05-2016

Je bent er bijna. De zon schijnt en de zomer lonkt, maar je moet dit laatste semester nog op de een of andere manier door zien te komen. Geen zorgen, ook jij kan het. Hoe? Lees hier verder en ontdek vier handige tips om dit studiejaar goed af te ronden.

Geplaatst op: 10-05-2016

We dromen allemaal. We willen bijvoorbeeld een mooie woning, een leuke baan, een partner, een miljoen euro op de bank, enzovoort. Het zijn soms dingen waarvan je niet verwacht dat je ze ooit zal krijgen, maar denk aan de uitspraak: “Be careful what you wish for, you just might get it.” Het is zeker wel mogelijk om de dingen te behalen die je wilt bereiken. Wil je weten hoe? Lees dan hier verder.

Geplaatst op: 26-04-2016

Relaties zijn niet makkelijk. Je begrijpt bijvoorbeeld niet waarom de ander niet genoeg aandacht aan je besteed of je irriteert je mateloos aan bepaalde gedragingen in en rondom het huis. Wat er ook aan de hand is, het is nodig om wat werk te verzetten als je allebei voldoeding uit de relatie wilt halen. Om je hier alvast een handje bij te helpen staan hier vijf tips opgesteld die je relatie echt kunnen verbeteren.

Geplaatst op: 19-04-2016

Dit is een oproep voor complimentjes en waardering! Laat uzelf zien en toon wat u allemaal te bieden heeft! Het klinkt als iets heel simpels, maar op deze manier kunnen we echt een fijnere omgeving met en voor elkaar creëren. Waarom en hoe? Dat lees je allemaal hier.

Geplaatst op: 12-04-2016

In mijn tijd als zelfstandig ondernemer ben ik al met veel obstakels, dalen, hoogtepunten en andere levenslessen in aanraking gekomen. Vanuit deze ervaringen wil ik graag met jullie delen welke leerpunten ik er zelf uit heb opgepikt, om elke startende ondernemer op weg te helpen naar een goed begin voor een succesvolle onderneming.

Geplaatst op: 05-04-2016

Waar kun je het beste studeren? Hier vind je de beste studeerplekken in de steden Groningen, Amsterdam, Rotterdam en Leiden.

Geplaatst op: 29-03-2016

Oh, oh, de zomer staat weer voor de deur en je merkt dat je broeken toch echt wat te strak zitten. Wat nu? Met goede moed pak je het Sonja Bakker boek, stort je je op een Paleodieet of drink je alleen nog maar groente- en fruitsapjes. En ja hoor, het werkt! De kilo’s vliegen eraf en je voelt je goed. Het duurt echter niet al te lang of de snoep en chips lonken je langzaam maar zeker weer naar het gewicht wat je voor al je harde werk had. Hoe kun je nu echt succesvol afvallen en dit zo houden?

Geplaatst op: 15-03-2016

Je studietijd is de mooiste van je leven, wordt vaak gezegd. Dit is niet zo omdat je als student alleen maar aan het studeren bent. Studeren is leuk, maar als student heb je vrijheden en mogelijkheden die later in je leven moeilijker te vinden zijn. Wat kun je zoal naast je studie te doen om er meer uit te halen?

Geplaatst op: 08-03-2016

Luisteren naar jezelf is gek genoeg minder gemakkelijk dan het lijkt. Het is verleidelijk om gewoon door te gaan zonder je te beseffen hoe je je eigenlijk voelt of wat je echt nodig hebt. Heb je weleens tot diep in de nacht doorgestudeerd voor een naderend tentamen? Of een ander over je heen laten lopen, omdat je diegene niet in de weg wilde zitten? Luisteren naar jezelf is vooral zo moeilijk, omdat het zo gemakkelijk is om jezelf te negeren. Hoe kun je dit veranderen en waarom?

Geplaatst op: 01-03-2016

Wat maakt je blij? Wat geeft je energie? Bij sommigen zal het antwoord meteen opspringen en anderen denken er niets eens aan, maar ik heb het over: sporten! Er zitten zoveel voordelen aan, dat je leven echt beter wordt als je hier tijd in gaat steken. Wellicht vraag je je af wat die voordelen dan zijn of hoe je het aan zou kunnen pakken. Lees dan hier verder en ontdek alles wat je moet weten om gelukkiger door het leven te gaan.

Geplaatst op: 23-02-2016

Social media is een enorm fenomeen geworden. We gebruiken het allemaal en dat bevalt niet altijd even goed. Tijd voor verandering: Hoe kun je social media inzetten om gelukkiger te worden? Nikki Wit geeft vier super tips.

Geplaatst op: 15-02-2016

Met spanning in je hele lichaam ga je de tentamenhal in. Je probeert een paar keer rustig adem te halen, maar het lukt je niet om echt te ontspannen. Het zweet breekt je uit en met trillende handen leg je je spullen op het tafeltje klaar. Je kijkt om je heen en neemt maar een slok water uit je waterfles. Rustig blijven, zeg je tegen jezelf, het komt wel goed. De tijd gaat in en je draait het examenpapier om. En dan gebeurt het. Bij het lezen van de eerste vraag weet je niets meer. Al die studietijd lijkt voor niks geweest, al je gedachten lijken wel geblokkeerd. Oh nee, denk je, ik heb een black-out! Wat nu?

Geplaatst op: 09-02-2016

Geld, we hebben er allemaal mee te maken. Wie weet gaat het je goed af, maar wellicht ben je wel een van de vele studenten die het toch wat moeilijker heeft om de maand door te komen. Geen zorgen, met deze handige bespaartips kun je het slim aanpakken, genieten van je studententijd en later niet met een torenhoge schuld in je maag zitten.

Geplaatst op: 02-02-2016

Wat is assertiviteit? Veel mensen denken dat het iets te maken heeft met ‘nee’ zeggen en voor jezelf opkomen. Hoewel dit er zeker bij hoort, is het niet het hele verhaal. Lees hier verder en ontdek wat assertiviteit eigenlijk is en wat je er zelf mee kunt doen.

Geplaatst op: 26-01-2016

Het vinden van een kamer is niet altijd even gemakkelijk. Soms kun je door de bomen het bos niet meer zien en weet je niet goed waar je moet zoeken. Geen probleem, deze tips helpen je om op een effectieve manier een goede kamer te vinden waar je je thuis voelt.

Geplaatst op: 19-01-2016

Faalangst is een begrip dat inmiddels helemaal is ingeburgerd in onze maatschappij. Wanneer je er last van hebt, ben je zo bang om te falen dat je erdoor wordt belemmerd. Dit kan zich uiten in een enorme spanning voordat je een presentatie moet geven of een tentamen moet maken, maar ook wanneer je bijvoorbeeld met iemand contact moet gaan leggen. Het is voor iedereen weer een beetje anders, maar er bestaan wel algemene faalangst testen zoals deze die je een indicatie kunnen geven of je er zelf wellicht last van hebt. Waar bestaat zo’n test meestal uit en wat hebben ze eigenlijk te zeggen? En hoe zit het met jou persoonlijk?

Geplaatst op: 14-01-2016

Omgaan met teleurstellingen: Hoe doe je dat? We hebben er allemaal mee te maken. Teleurstellingen in je studie, op je werk, met je vrienden, familie, enzovoort. Teleurstellingen horen bij het leven. Hoe kunnen we hier op zo’n manier mee omgaan dat ze ons leven juist ten positieve gaan beïnvloeden?

Geplaatst op: 09-12-2015

Wil jij beter leren leren? Met deze tips moet dat vast en zeker lukken. Ontdek hier goede informatie over plannen, studeren en tentamenstress.

Geplaatst op: 27-11-2015

Wellicht dat je wel eens de tip van je omgeving hebt gekregen om een faalangsttraining te gaan volgen. Je kijkt wat rond op internet en vindt al gauw een aantal instanties die een dergelijke training geven. Maar hoe gaat zoiets eigenlijk in zijn werk? Hoe kom je van je faalangst af? En wat zijn de andere opties die je hebt? Om je een handje te helpen staat in deze blog uitgelegd wat een faalangsttraining inhoudt en wat je nog meer zou kunnen doen om weer zelfverzekerd te worden.

Geplaatst op: 17-11-2015

Je bent op zoek naar een stageplek of (bij)baan, maar het wil niet helemaal lukken. “Ga meer netwerken”, hoor je van je omgeving. Maar wat is dat eigenlijk? Wat heeft het voor zin en hoe doe je het? In deze blog leer je alles over de beginselen van netwerken, de juiste vragen om iemand beter te leren kennen en zo die stageplaats/werkplek te pakken te krijgen.

Geplaatst op: 10-11-2015

Faalangst, je hebt er vast wel eens van gehoord. Het is niet, zoals sommigen zeggen, een ziekte of stoornis, maar een angst die je kan belemmeren in je dagelijks functioneren. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Wat zijn faalangst kenmerken en hoe herken je die? En, de moeilijkste vraag van allemaal, heb je er wellicht zelf last van? Lees mee en ontdek alles wat je moet weten over faalangst kenmerken.

Geplaatst op: 27-10-2015

We zijn allemaal wel eens alleen. Maar wat betekent het eigenlijk? Is het goed of slecht? Moeten we het zoveel mogelijk tegengaan of juist omarmen? Laten we hier eens dieper op ingaan.

Geplaatst op: 20-10-2015

Wil het leren niet goed lukken? Probeer je van alles, maar lukt het maar niet om je concentratie te verbeteren? Ontdek dan deze handige tips waarmee ook jij straks effectief kunt leren en die voldoendes binnen kunt slepen.

Geplaatst op: 13-10-2015

Zelfverzekerd worden is iets wat iedereen kan leren. Echt waar. Het heeft ermee te maken dat je erin gelooft dat je dingen aan kunt pakken en kunt leren. Wat voor eigenschappen heeft iemand die zelfverzekerd is nog meer volgens jou? Zet ze eens op een rijtje en ontdek wat zelfverzekerdheid voor jou betekent. De volgende vraag die je hierbij kunt stellen is: In hoeverre voldoe je zelf, denk je, aan dit beeld? Vraag ook familie/vrienden eens om hier hun mening over te geven. Wil je (nog) meer zelfverzekerdheid krijgen? Lees dan hier verder.

Geplaatst op: 06-10-2015

Ken je dat? Dat je maar blijft piekeren, terwijl je wel weet dat het nergens toe leidt en het je geen goed doet? De gedachten tollen maar door je hoofd en je lijkt ze geen halt toe te kunnen roepen of je herhaalt hetzelfde steeds maar weer tot je er helemaal zat van bent. Het is mogelijk om dit een halt toe te roepen. Hoe? Lees hier verder en ontdek methodes om piekeren te stoppen.

Geplaatst op: 29-09-2015

Een faalangsttraining kan voor iedereen werken. Lees hier vijf tips waarmee je faalangst kunt overwinnen en je je zelfverzekerder gaat voelen. Welke van deze tips pas jij toe en welke werken het beste volgens jou?

Geplaatst op: 01-09-2015

Ontdek tien tips waarmee je beter leert leren. Welke tips ken je al en welke zijn nieuw? Weet je zelf nog een aantal goede tips? Deel ze hier!

Geplaatst op: 20-08-2015

Ik sta stil. Eindelijk. Ik wil niet meer rennen en hollen en haasten, ik wil gewoon een keertje stil staan en luisteren. In het begin voel ik nog niet zo veel, ik ben het ook niet gewend om echt naar mijn lichaam te luisteren. Langzaam maar zeker komt er echter iets naar boven drijven. Er vormt zich een zwaarte om mij heen die alles verplettert. Het is alsof er een zwart laken over me heen valt die al het licht uitsluit. En moe, ik voel me ontzettend moe. Waar komt dit gevoel vandaan? Ik dacht altijd zo goed bezig te zijn, maar nu lijkt het eerder alsof het tegenovergestelde waar is. Heeft mijn manier van leven, die zo wordt aangemoedigd door onze maatschappij, wellicht een negatieve kant die ik nooit gezien heb?

Geplaatst op: 20-08-2015

Het is de droom van iedereen: Geld verdienen met datgene wat je passie heeft. Als je werk doet dat je leuk vindt, dan ben je nooit aan het werk. Als zo veel mensen dit willen, waarom gebeurt het dan zo weinig? Eén van de redenen is dat het tegenwoordig erg moeilijk is om überhaupt werk te vinden, laat staan dat je iets kunt doen wat je echt plezier geeft. Het komt er daarom vaak op neer dat je zelf iets zult moeten gaan starten, wat een lange en zware weg is. Wat ik vaak hoor is dat men vaak simpelweg niet weet hoe ze kunnen beginnen of hoe dit eruit zou kunnen gaan zien. Om hier een beetje bij te helpen wil ik graag deze gouden tip delen: Doe het niet alleen.

Geplaatst op: 20-08-2015

Wat is een psycholoog eigenlijk? Een psycholoog is een kenner, beoefenaar van de psychologie, zoals de Van Dale ons vertelt. Als psycholoog heb je dus kennis van de psychologie en beoefen je dit. Maar wat betekent dat nou precies als je de psychologie kent en gebruikt?

Geplaatst op: 20-08-2015

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten